Inspirációk

Ihletadó tudomány

A művelődéstörténet, ezen belül az egészségápolás története, az orvostörténet kiapadhatatlan forrása a nem mindennapi történeteknek. A betegségek, ragályok végigkísérik az emberiség krónikáját, és a különböző kórokkal vívott küzdelem éppen úgy hozzá tartozik egy nép, egy korszak bemutatásához, mint a politikai viszályok. 


Orvostörténet, művelődéstörténet

Gyógyítók és lódítók címmel írtam szakdolgozatomat 1995-ben, amely Székesfehérvár egészségápolásának történetét mutatja be a kezdetektől a Lujza Szanatórium alapításáig. A mű létrejöttét a székesfehérvári Lánczos Kornél- Szekfű Gyula Alapítvány és a Pro Renovanda H. C. Alapítvány, kutatási ösztöndíjjal támogatta, és az ugyanebben az évben megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia, Művelődéselmélet és -történet, kulturális menedzsment szekciójában  1. helyezést ért el.


Korról korra, kórról kórra


1993-ban Korról korra, kórról kórra címmel a Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány kutatási ösztöndíjának segítségével készült el írásom, amely az európai egészségápolás történetét mutatja be. 

A dolgozat az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művelődéselmélet és -történet, kulturális menedzsment szekciójában  1. helyezést ért el.

Kapcsolat: schmoltzmargit@gmail.com 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el