Események

FRISS:

Az aktuális eseményeket érdemes a Facebookon keresni: ITT

Legyen tiéd Mátyás ezüstdénárja! 

Botticelli ecsetet fogott a kezében, Vitéz János tudós könyvét a csillagállásokról, Mátyás király pedig ezüst dénárt. Ez utóbbi akár a tiéd is lehet, kedves Olvasó!

Hogyan? 

Csak álmodd bele a regényembe! Válassz két mondatot "Botticelli szerelmei" című könyvemből, írj közé 3 saját mondatot, amelyben szerepel a pénz! Mindegy hogyan, rád bízom. Lepj meg!

Írd írói Facebook oldalamon a játék posztja alá kommentbe, és a legjobb kapja majd az eredeti ezüstdénárt. A kommentedben szerepeljen a két eredeti mondat is a Botticelli szerelmeiből. Esetleg az oldalszámot is oda írhatod, hogy minden játékostárs könnyen megtalálja.

Határidő: 2024. február 17., szombat

Eredményhirdetés: 2024. február 18-án, vasárnap, a Magyar széppróza napján.

Ki lesz a nyertes? Akinek a mondatai a legjobban tetszenek nekem, vagyis én magam leszek a zsűri. 

A játékban bárki részt vehet, de csak magyarországi postacímre küldöm a nyereményt.

Álmodjátok velem tovább a könyvet!


Ünnepi Könyvhét 2023.


A Gold Book Kiadó standján aVörösmarty téren, a 42. számú pavilonban várom mindazokat, akik szeretnék dedikáltatni könyveimet.

Időpont: 2023. június 10. szombat (Margit nap) 13.00

A könyv innen rendelhető: https://www.goldbook.hu/konyv/botticelli-szerelmei/

Kő kövön - Balatonfüreden

Irodalom, történelem, bor és játék


A Kőkövön Vendégház - Garden Inn, a Balatonfüred Lipták Gábor Városi Könyvtár és a Laposa Birtok jóvoltából Füreden megszervezhettük ez első - de szerintem nem az utolsó - Kő kövön napot, egy igazi kis minifesztivált. A Vendégház kertjének minden zuga más meglepetést kínált, a Laposa pincészet Kőkövön bort, a könyvtáros kollégák pedig kézműves foglalkozást és történelmi olvasmányokat.

A Füred TV is meglátogatott bennünket, a beszámoló itt látható: https://furedtv.hu/video/kkvn-a-kbn

Facebook esemény itt.

Irodalmi Csörte

Sárvár, Nádasdy-vár


2021. július 31-én, szombaton 15 órakor kezdődik az Irodalmi Csörte a Nádasy-várban, Sárváron. 

Résztvevők: Fábián Janka, Závada Pál, Szabó T. Anna, Dragomán György, Pusztai Andrea, Karafiáth Orsolya, Háy János, Bár Mór, Krusovszky Dénes, Molnár Krisztina Rita és Schmöltz Margit.

Részletek: itt.

A solymászlány Solymáron

Interjú - Rádió Solymár

Horváth Imre a solymári rádióban faggatott Anonymusról, az általam elképzelt solymászlányról, és arról, hogyan kötődik Perka története Solymárhoz. A harmadik kötetben sokat időzik majd főhősöm Solymáron, de addig még vár az olvasókra a második kötet - meglepetésekkel és új szereplőkkel.

Az interjú itt hallgatható:

RÁDIÓ SOLYMÁR


Anonymus - onlineA vírushelyzet miatt online került sor az Anonymus című trilógia első kötetének bemutatójára. A sólyom szárnyat bont című regényről Cs. Szabó Sándor történelmiregény-íróval beszélgettünk.

A beszélgetéshez ide, kattintsanak!Nyergesújfalui könyvdélután

2020. szeptember 25. 16.00


Bankó-Erdősi Viktória "Elég az hozzá" című könyvét dedikálta, én pedig a Kő kövönnel és  "A sólyom szárnyat bont" című regényemmel vettem részt az irodalmi délutánon. 

Az egyik kedves olvasótól sólyom formájú kitűzőt kaptam. Vikiék remek házigazdaként még élő zenéről is gondoskodtak.

Az idő is kegyes volt hozzánk. Mindketten felolvastunk egy-egy rövid részletet a regényünkből.

Esztergomi Könyvhét 2020

Beszélgetés a történelmi regényekről

Az Esztergomi Könyvhéten három nagyszerű kollégával beszélgettem a történelmiregény-írásról, a trükkökről, a titkokról, a tervekről. A Rugby Klub Hotel árnyas sátrában kellemes hangulatban telt a délután.

Cs. Szabó Sándor megemlítette, hogy Koppány című regényében a főszereplő éppen a mellettünk lévő rugby pályán küzdött lovas viadalban. Cselenyák Imre arról beszélt, hogy helyszíneit alaposan feltérképezi, megismeri, mielőtt beleszövi őket történeteibe. Soós Tibortól megtudtuk, hogy számára fontos a jelenetek vizualizálása, én pedig szokás szerint elmondtam, hogy milyen apró dolgokon, például egy babszemen, múlhat a hitelesség kérdése.

Könyvbemutató Velencén

2020. szeptember 4. 17.00

A velencei könyvtárban családias hangulat fogadott, hiszen igazgatójával, beszélgetőtársammal, Zitával réges-régen ismerjük egymást. Egy osztályba jártunk a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumba. Ő nem csak a Kő kövönről, de rólam is sok mindent tud. Kastélykönyvtár, érdekes kérdések, mosolygós vendégek fogadtak. 

Örömmel meséltem arról, milyen kutatások előzték meg történelmi regényem létrejöttét, milyen szerepet tölt be a regénybeli kő, és hogy hogyan bukkantam a nyomára.  

Azt is elárulta, hogyan alkotom meg a karaktereket, és hogy miképpen viszonyul egymáshoz a fikció és a valóság.


Könyvbemutató Gárdonyban

2020. szeptember 3. 17.00

Gárdonyban szerető, érdeklődő közönség, profi könyvtárosok fogadtak az ott megrendezett Kő kövön könyvbemutatón. Még a maszk és a másfél méter betartatása sem szegte kedvünket. Itt értem csak meg, miért adták a "Köszönjük, Magyarország!" címet a programnak, amelynek jóvoltából többek között ez az író-olvasó találkozó is megvalósulhatott. Hálás vagyok beszélgetőtársamnak, Varga Juditnak és a Klausz Gábor Könyvtár minden munkatársának, a kíváncsi olvasóknak és Lőrincnek, aki elsőként ismert fel "írónőként".

Gárdonyban meglátogattam Gárdonyi Géza szülőházát. Inspiráló volt látni titkosírását, tárgyait. 

Könyvbemutató Dorogon

A Kő kövönről beszélgettünk Cs. Szabó Sándorral

2019. november 6., szerda, 17:00-19:00 

Szót ejtettünk az ihletet adó orvostörténetről, az asszonyi sorsokról, a középnyolcasról, és mindarról, amiről a résztvevők kérdeztek.

Műhelytitkok, rejtélyek, baráti beszélgetés várta a megjelenteket.

Hazatért a Kő kövön

Könyvbemutató Székesfehérváron

2019. 10.30. Székesfehérvár

Mosolygós, biztató közönségnek mutathattam be a Kő kövönt Székesfehérváron. Köszönet érte Farkas Editnek, beszélgetőtársamnak, aki remek kérdésekkel várt, és a Vörösmarty Könyvtárban dolgozó többi kedves kollégának. Hálás vagyok minden barátnak, vendégnek, családtagnak, aki megtisztelt a jelenlétével. A regény-és novellaírás rejtelmeiről, arról a bizonyos kőről és a "testdonorok" szerepéről beszélgettünk. 

Bővebben itt


Kapcsolat: schmoltzmargit@gmail.com 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el