Idézetek

Kurt Vonnegut

Az ötös számú vágóhíd

"Egy üveg üdítőital is állt az ablakpárkányon, címkéje azzal kérkedett, hogy egyáltalán semmi, de semmi tápanyagot nem tartalmaz."

Szilágyi István

Kő hull apadó kútba

"Tehát mindenáron belül kell maradni azokon a sövényeken, ahol össze vagyunk rekesztve mindazzal a nyomorúsággal, ami ellen lázadni lehet? Mert ezeken kívül nincs lázadás?"

Karel Capek

"Egy bizonyos valami ugyanabban a vonatkozásban nem lehet egyszerre azonos és nem azonos önmagában."

J. M. G. Le Clézio

Terra Amata

"Határtalan az élet újdonsága, s a kalandok szüntelen újra kezdődnek. egymásnak felelgetnek a betéve tudott és elfelejthetetlen mondatok, egymást szólongatják, egymást keresztezve az éjszakai levegőben utat vágnak maguknak az éjben s vaktában egybeverődnek, hogy merő véletlenségből megalkossák a legnagyobb történetet, a legszebbet, az egyetlent, melyet sohasem lehet abbahagyni."

Milan Kundera

A lét elviselhetelen könnyűsége

"Ugyanis csak azok a valóban komoly kérdések, amelyeket egy gyerek is meg tud fogalmazni. Csak a legártatlanabb kérdések igazán komolyak. Olyan kérdések ezek, amelyekre nincs válasz. A megválaszolhatatlan kérdés sorompó, melyen túl nem visz tovább út. Más szavakkal: éppen azok a kérdések, amelyekre nincs válasz, szabják meg az ember lehetőségeit, vonják meg az emberi lét határait.""

Oravecz Imre

A rög gyermekei

"Az ember idővel változik. Hatások érik, tapasztalatokra tesz szert, megokosodik, bölcsebb lesz. Megesik vele, ami földi halandóval megeshet. Alakítja, tanítja az élet. Borúlátó felfogás szerint, ami hibádzik benne, az nő, terjed, ami eleve előnyös, üdvözlendő volt, az zsugorodik, visszaszorul."

Kapcsolat: schmoltzmargit@gmail.com 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el